RTÜK'ten KRT TV'ye "Engin Altay" cezası

RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın sözleri nedeniyle KRT TV'ye para cezası verdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üst Kurul Üyesi Okan Konuralp, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın suç duyurusunda bulunduğu CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Adnan Menderes açıklamalarının “Cumhurbaşkanının küçük düşmesine neden olduğu” gerekçesiyle söz konusu programın yayınlandığı KRT’ye para cezası verdiğini duyurdu.

Konuralp, CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilen İlhan Taşcı ve kendisinin karşı oy kullandığını belirtti.

İlhan Taşcı da kişisel sosyal medya hesabından, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iktidardan aldığı güçle muhalefetin neyi söyleyeceğine sınır çizmeye kalkışıyor. Sn @enginaltaychp ın siyasi değerlendirmeleri nedeniyle KRT’ye oy çokluğuyla % 2 idari para cezası verildi. Oysa RTÜK, eskiden siyasilerin söylemlerini incelemezdi bile” diye yazdı.

Taşcı devamında da, “Ebubekir Şahin, ‘Cumhurbaşkanımızın emri benim için talimattır’ demişti.  Erdoğan, AKP grubunda Engin Altay’ı hedef aldı, Şahin de ilk Üst Kurul toplantısının gündemine bu dosyayı aldı. İstedikleri kimse araştırmasın, sorgulamasın, konuşmasın, sussun...” diye sitem etti.

NE OLMUŞTU?
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, KRT TV'de konuk olduğu programda Erdoğan'ı Menderes'in politikalarından örnek vererek eleştirmişti. 

Altay şunları söylemişti:

"Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki, Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan da sonu benzemesin Menderes'e. Onu biz sandıkla tıpış tıpış göndereceğiz."

Engin Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik kullandığı “Be ahlaksız, be edepsiz.." sözleri ile ilgili 128 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az
Bu devirde böyle fırsat bir daha gelmez: Yerli Togg yeni kampanya ile döndü!
Yetişen alır! Toyota Corolla Cross Hibrit'te yarı yarıya indirim!
Beklenen fiyat belli oldu! Chery Tiggo4 Pro fiyat etiketi ortaya çıktı