RTÜK'ten Şok Hamle: Sokak Röportajlarına Sansür Geldi! Mikrofon Uzatmadan Önce İki Kere Düşünün!

RTÜK, dijital platformlara ve müzik kliplerine uyguladığı sıkı denetimlerin ardından, şimdi de sokak röportajlarına el attı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. İşte detaylar...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Netflix ve Amazon gibi dijital platformların ardından sokak röportajlarına da müdahale edeceğini duyurdu. RTÜK, aşırı cinsel içerik ve küfürlü sözlerle ilgili uyarılarda bulunduktan sonra, şimdi de halk mülakatlarını hedef aldı.

Şahin, yaptığı açıklamada, "Sokak Röportajları" ve "Vatandaşın Görüşü" gibi isimlerle sunulan içeriklerin, kamuoyunu yanıltıcı ve manipülatif yönleriyle basın meslek ilkeleri ve etik değerlerine aykırı olduğunu belirtti. RTÜK, bu röportajların ekonomik veya siyasi yönlendirmeler yapmak amacıyla yapıldığını ve genel görüşü yansıtmaktan uzak olduğunu vurguladı.

Son olarak, "Sosis Partisi" adlı yayının katalogdan çıkarılmasına karar veren RTÜK, şimdi de sosyal medya ve televizyonlarda yayınlanan yanıltıcı röportaj tekniklerine karşı önlemler alacak. RTÜK, bu tür yayınların kitleleri bilinçli olarak etkileyebileceğini ve Anayasal bir kurum olarak bu duruma müdahil olacağını duyurdu.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

RTÜK, bu tür yanıltıcı ve manipülatif yayınlara karşı gerekli çalışmaları yaparak, görsel yayıncılık ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.