Ruhsatsız silahta yeni dönem başlıyor! Torba yasa ile hapis cezası geliyor

İçişleri Bakanlığı, artan ruhsatsız silahlanma ve çete faaliyetleriyle mücadele kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak torba yasa tasarısı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni torba yasayla birlikte hapis cezası gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı, son yıllarda artan ruhsatsız silahlanma ve çete faaliyetleriyle mücadele kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulacak torba yasa üzerinde çalışıyor. Ağır Ceza Avukatı Cem Duman, yeni yasanın detaylarını paylaşarak, ruhsatsız silah taşıyanlara daha ağır cezalar getirileceğini belirtti.

SUÇLA MÜCADELEDE YENİ ADIM: TORBA YASA TBMM'YE SUNULUYOR

İçişleri Bakanlığı, ülkede artan ruhsatsız silahlanma ve çete faaliyetleriyle başa çıkabilmek adına yeni bir torba yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bu tasarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunularak yasalaşması planlanıyor.

RUHSATSIZ SİLAHLANMA VE ÇETE FAALİYETLERİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Son yıllarda ruhsatsız silah ticareti ve çete faaliyetlerinde yaşanan artış, halkın güvenliğini tehlikeye atmış durumda. İçişleri Bakanlığı, bu sorunla etkin bir şekilde mücadele edebilmek için mevcut yasal düzenlemelerde değişiklik yapılmasını amaçlayan bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

AĞIR CEZA AVUKATI CEM DUMAN: "YENİ YASA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

Ağır Ceza Avukatı Cem Duman, İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü operasyonların başarılı olduğunu vurgulayarak, yeni torba yasanın önemli bir adım olduğunu belirtti. Duman, "Ruhsatsız silah taşıyanlara verilen cezaların yetersiz kalması ve suçluların tekrar suç işlemesi, bu yasa tasarısının gündeme gelmesine neden oldu. Halkımızın güvenliğini korumak adına atılacak bu adım, suçun tekrarlanmasını engelleyecektir" dedi.

YENİ YASA İLE HAPİS CEZALARI ARTACAK

Yasa tasarısı çerçevesinde ruhsatsız silah bulunduranlara verilecek hapis cezalarının 2-5 yıl arasına çıkarılması bekleniyor. Bu değişiklik, suçun caydırıcılığını artırmayı hedefliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI'NIN KARARLILIĞI: "MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla kararlılıkla mücadele edileceğini vurgulayarak, halkın huzurunu kaçıran suç örgütleri ve suçluların adalete teslim edileceğini belirtti.

AVUKAT DUMAN'DAN UYARI: "ADALETE GÜVENİN, SUÇA ORTAK OLMAYIN"

Ağır Ceza Avukatı Cem Duman, vatandaşlara adalete güvenmeleri ve suça ortak olmamaları konusunda uyarıda bulunarak, yeni yasanın suça karışanları caydırıcı bir şekilde cezalandıracağını ifade etti. Avukat Duman, "Ruhsatsız silahlanmanın son aşamalarına geldiğimizi düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde bu tarz suçların en aza düşeceği konusundaki inancım tamdır. Bazı vatandaşlar, herhangi bir suç örgütüne dahil olmasa bile bu tarz tehlikeli eylemlerle ruhsatsız silah temin etmeye çalışıyor. Meclise sunulacak yasa tasarısı, bu vatandaşlara da caydırıcı bir karar olacak. Bu şekilde düşünen vatandaşlara, adalete güvenmelerini ve suça ortak olmamaları konusunda uyarıda bulunmak istiyorum" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!
İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi