Rum bakan öldürülen Türk çocukların fotoğrafını paylaşıp özür diledi!

Güney Kıbrıs’ın eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 50 yıl önceki EOKA terör örgütü tarafından katledilen Türk öğrenciler için özür diledi. Markulli, suçluların adalet önüne çıkarılmadığını vurgulayarak, bu çocukların hayatlarının acımasızca sona erdiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’ın eski Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, 50 yıl önceki bir katliam nedeniyle özür diledi. 

Sözcü'de yer alan habere göre, 1974 yılında Rum EOKA terör örgütü tarafından katledilen Türk öğrencilerin fotoğrafını paylaşan Markulli, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çocuklar hayatlarını kaybetti. Katiller herkes tarafından biliniyor olmasına rağmen, adalet önüne çıkarılmamışlardır. Hiç kimse bu korkunç suçlar için cezalandırılmamıştır. Sevgili çocuklarım, masum yavrularım, hayatınızın ipliği bu kadar ani ve acımasızca kesildiği için çok üzgünüm. Bugün 56-57 yaşında olacaktınız; büyük ihtimalle mutlu bir evlilik yapmış, çocuk ve torun sahibi olmuştunuz. Suçluların cezalandırılması için bugüne kadar hiçbir şey yapmamış bir devlet ve onun vatandaşları olarak biz, ne yazık ki değersiziz."

Markulli, Maraş İlkokulu öğrencilerinin 1974 tarihli fotoğrafına şu notu ekledi:

"Bu fotoğraftaki tüm çocuklar (savaş esiri olarak yakalanan öğretmenleri ve ailesiyle birlikte hayatta kalan Şafak Nihat hariç) 14 Ağustos 1974'te EOKA-B suç örgütünün mensupları tarafından öldürülmüştür. Sağdan ikinci sırada yer alan Şafak, daha sonra toplu mezarın yerini göstermiştir."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.