Rus adam, denizde 67 gün boyunca sürüklenerek hayatta kalma mücadelesini anlattı!

Ağustos ayında balina seyretmek için gittiği gezi sırasında kardeşi ve yeğeniyle birlikte kaybolan 46 yaşındaki Mikhail Pichugin, bin km uzakta kurtarıldı. Botun motoru arızalanıp, kürek kırılınca yaşam mücadelesi verdi. Pichugin, donarak ölen aile üyelerinin cesetlerini bota bağladığını açıkladı.

Ağustos'ta balina seyretmek için çıktığı gezide kaybolan Mikhail Pichugin, kardeşi ve yeğeniyle birlikte bin kilometre uzakta bulundu. Pichugin, zor şartlarda hayatta kalmaya çalıştı.

Ağustos ayında kardeşi ve yeğeniyle birlikte balina seyretme gezisine çıkan 46 yaşındaki Mikhail Pichugin, balıkçılar tarafından çıkış noktasının bin kilometre uzağında bulundu. 

Gezi sırasında kardeşi ve yeğeni hayatını kaybederken, Pichugin bitkin bir halde kurtarıldı. Çarşamba günü hastaneye kaldırılan Pichugin, gazetecilere verdiği demeçte, botun motorunun arızalandığını ve küreklerden birinin kırıldığını belirtti. Bu sorunlar nedeniyle botun kontrolsüz bir şekilde sürüklendiğini ifade etti.

Yağmur suyu toplayarak ve sınırlı miktarda gıda ile hayatta kalmaya çalıştıklarını dile getiren Pichugin, donarak yaşamlarını yitiren kardeşi ve yeğeninin cesetlerini kaybolmamaları için bota bağladığını aktardı. 

"Tanrı’nın yardımıyla hayatta kaldım. Başka bir seçeneğim yoktu, evde annem ve kızım vardı," diye ekledi. Magadan hastanesindeki doktorlar, Pichugin’in dehidrasyon ve hipotermi yaşadığını, ancak durumunun stabil olduğunu bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.