Rus basını: Afrin harekatı, uzun vadeli bir operasyona evriliyor

Rus Kommersant gazetesi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere yönelik başlattığı Afrin harekatının uzun vadeli bir askeri operasyona doğru evrildiğini yazdı.Sputnik'in aktardığına göre Maksim Yusin ve Sergey Strokan...

Rus Kommersant gazetesi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere yönelik başlattığı Afrin harekatının uzun vadeli bir askeri operasyona doğru evrildiğini yazdı.

Sputnik'in aktardığına göre Maksim Yusin ve Sergey Strokan imzalı haberde başlangıçta harekatın en kısa sürede tamamlanacağını açıklayan Türk yönetiminin söylemleri belirgin şekilde değiştiği savunuluyor.

Gazeteye göre "yıldırım harekatı yapılacağı vaatleri yerini Ankara'nın operasyon için zaman dilimi belirlemeyi planlamadığı açıklamalarına bıraktı".

'TÜRKİYE, ASKERİ KAYBI AZALTMAK İÇİN ÖSO'YU KULLANIYOR'
Gazete şu ifadelere yer verildi:

"Zeytin Dalı Harekatı'nın ilk günleri, Türk askeri komutasının izlediği taktiği anlamaya imkan sağladı. İlk olarak Türk ordusu, düşmanı yok etmek amacıyla kapsamlı bir taarruz gerçekleştirmek yerine lokal bazlı operasyonlar düzenliyor. İkinci olarak, Türkiye Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO) öncü güçler olarak göndererek Türk ordusunun zayiatını düşük seviyede tutmayı hedefliyor. Harekatın mimarlarına göre Türk uçakları ve tankları ÖSO'nun taarruzuna destek vererek Türk askerlerinin kayıp vermesini önlemeye çalışıyor."

'HAREKATIN GELECEĞİNİ ŞAM'IN TUTUMU BELİRLEYECEK'
Kommersant'a göre Suriye hükümetinin tutumu, Zeytin Dalı Harekatı'nın geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Gazeteye göre Afrin'de durum şöyle:

"Kürtlerin kontrol ettiği Suriye toprakları birbirinden ayrıldı ve bunun sonucunda Afrin'deki Kürtlerin, etkili savunma yapmak için elindeki imkanlar son derece kısıtlandı. Etkili savunma için Kürtlerin daha doğuda kalan bölgeden takviye alması gerekiyor. Fakat bu sadece Şam yönetiminin onayıyla, Suriye ordusunun kontrolündeki bölge üzerinden mümkün olabilir. Bugün itibarıyla Suriye yönetiminin buna onay vermesi beklenmiyor ve Afrin'deki güçlerin sadece ellerindeki imkanlara güvenmesi gerekiyor."

'ANKARA MEVCUT DURUMDAN MEMNUN'
Makalenin sonunda şu an itibarıyla "Ankara'nın durumdan memnun olduğu" belirtildi.

Suriye hükümetinin ise "Ankara'ya güvenen ancak son dönemde Türkiye'den destek alamayan Fetih eş Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) gibi cihatçı gruplara karşı İdlib'de yürüttüğü operasyonlara odaklanmış durumda olduğu" kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!