Rus basınından flaş iddia: ''Türk bankaları çekiliyor''

Türk bankaları, Rusya ve Belarus ile işlemleri durdurmayı planlıyor. Neredeyse tüm bankalar, bu işlemleri Emlak Katılım Bankası'na devretmeyi hedefliyor.

Türk bankaları, Rusya ve Belarus ile olan işlemleri durdurmayı ve bu işlemleri yalnızca bir bankaya devretmeyi planlıyor. Rus haber ajansı TASS'a göre, neredeyse tüm Türk bankaları Rusya ile ilgili hizmetleri sona erdirmek için adımlar atıyor ve bu hizmetleri yerel bir bankaya aktarmak istiyorlar.

Bir kaynağın açıklamasına göre, Türk bankaları mevcut durumu göz önünde bulundurarak, gelecekte ortaya çıkabilecek kısıtlamalar ve yaptırımlardan korunmak amacıyla tüm işlemleri Emlak Katılım Bankası'na devretmeyi hedefliyor. Bu durum, özellikle Batılı bankalarla ortaklıkları bulunmayan özel ve devlet bankalarını etkiliyor. Batılı ortaklı finans kuruluşları, Rusya ile ilgili işlemleri durdurmuş durumda.

Kaynak, Emlak Katılım Bankası'nın yalnızca Rus rublesi/Türk lirası çiftinde alım satım işlemleri gerçekleştirdiğini belirtti. Daha önce Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Alexey Erkhov, Türk bankalarının Rusya'ya mal transitinde yer alan şirketleri giderek daha fazla sıkıştırdığını ve transferlerini engellediğini dile getirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.