Rus büyükelçi suikastinde cevap bekleyen 3 soru

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı sergi açılışı sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırganın 1994 Aydın Söke doğumlu çevik...

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı sergi açılışı sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırganın 1994 Aydın Söke doğumlu çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş olduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da doğrulandı.

Uçak krizinin ardından normalleşme yoluna giren Türkiye-Rusya ilişkilerine büyük darbe vuracağına kesin gözüyle bakılan saldırıda cevap bekleyen karanlık noktalar var. İşte kanlı suikastte cevap bekleyen sorular:

1- Saldırgan polis memurunun FETÖ soruşturmasında gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı iddia ediliyor. Eğer bu iddia doğru ise neden hala silahlı olarak görev yapıyordu?

2- Saldırı anında Büyükelçi'nin konuşma yaptığı sahnede kürsünün arkasında saldırgan polis Mevlüt Mert Altıntaş tek başına duruyor. Ateş ettiği sırada Büyükelçi korumalarının müdahale etmedikleri görülüyor. Rus Büyükelçi'nin resmi korumaları saldırganın görevli olmadığı halde o kadar mesafeye silahlı olarak yaklaşmasına neden  göz yumdular.

3- Saldırgan elinde rehine olmadığı halde neden sağ olarak ele geçirilmeden infaz edilmiştir.

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor