Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, ABD ve AB'yi Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkileri bozmakla suçladı. Yerhov, Moskova ile Ankara arasında sürekli bir iletişim olduğunu vurgulayarak, Türk bankalarının aşırı uyum politikası izlediğini belirtti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rus basınına yaptığı açıklamalarda Rusya-Türkiye ilişkilerinin Batı'nın müdahalesine uğradığını belirtti.

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye konuşan Yerhov, ABD ve Avrupa Birliği'nin sadece Rusya ve Türkiye arasındaki anlaşmaları engellemekle kalmayıp, iki ülke arasındaki tüm ikili ilişkileri sabote etmeye çalıştığını ifade etti.

TÜRK ŞİRKETLERİNİ "TERÖRİZE EDİYOR''

Yerhov, ABD'nin Rusya ile işbirliği yapan Türk şirketlerini "terörize ettiğini" ve Washington'un bu şirketler üzerindeki baskısının uluslararası iletişim normlarına aykırı olduğunu belirtti. Rus büyükelçi, Rusya'dan Türkiye'ye yapılan ödeme transferleriyle ilgili problemin birçok açıdan devam ettiğini ve çözümüne yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Türk bankalarının "aşırı uyum" yöntemi uyguladığını belirten Yerhov, bu durumun ödemelerin karmaşıklaşmasına ve gecikmesine neden olduğunu söyledi. Ayrıca, Rus şirketlerine seslenerek, ödeme alanındaki sorunlarını Ankara'daki Ticaret Temsilciliği ile paylaşmalarını ve uzmanlarla görüşmelerini önerdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Elinde altını olanlar dikkat etsin: Uzmandan uyarı geldi!
Kripto yasası bugün TBMM'ye sunuluyor
Esnaf kredilerinde musluk kapandı
Volkswagen'den Güçlü Dönüş: Yeni Motorlar ve Yenilikçi Özellikler ile Siparişte!
Altın Tahtından İndi! Yatırımcılar Bu İki Araca Yöneldi