Rus ordusu Harkov'u vurdu; Biri çocuk 7 ölü, 77 yaralı

Rus güçleri, Harkov şehrine düzenlediği güdümlü füze saldırısında biri 14 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere en az 7 kişiyi öldürdü, 77 kişiyi yaraladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Batı'dan sağlanan silahlarla Rus askeri üslerini hedef almaları için müttefiklerine çağrıda bulundu.

Rus güçleri bugün Ukrayna'nın Harkov şehrine güdümlü füzelerle saldırı düzenledi. Saldırıda biri 14 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere en az 7 kişi hayatını kaybetti, 77 kişi ise yaralandı. 

Saldırı, şehrin Industrialnyi semtindeki 12 katlı bir konut binasına düzenlenerek yangına yol açtı. Harkov'un Nemyshlianskyi semtinde de başka bir saldırı gerçekleştirildiği ve burada bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, saldırıların ardından müttefiklerine, Batı'dan sağlanan silahlarla Rusya'daki askeri hava üslerini hedef almaları konusunda çağrıda bulundu. Zelenski, "Bu terörü durdurmak için ortaklarımızla güçlü kararlar almalıyız. Bu kesinlikle adil bir gereksinimdir. Ukrayna'nın savunmasını sınırlamak için mantıklı bir sebep yok" dedi.

Mayıs ayında Rusya'nın bölgenin kuzey kesiminde yeni bir sınır ötesi saldırı başlatmasının ardından Harkov Oblastı'ndaki nüfus merkezlerine yönelik saldırılar artış gösterdi. Ukrayna birlikleri bu saldırıları durdurmayı başarmış olsa da Rusya, sınırın hemen ötesindeki yerleşim birimlerini kontrol altında tutmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.