Rus Ortodokslar Türkiye''de ''dua edemeyecek''

Ukrayna Ortodoks Kilisesi''ne otosefallik (bağımsızlık) verilmesi nedeniyle İstanbul''daki Fener Rum Patrikhanesi''yle ilişkilerine son veren Rus Ortodoks Kilisesi, Rusların Türkiye''deki Fener Rum kiliselerinde ibadet edemeyeceğini açıkladı.

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Departmanı Sekreteri Başpapaz İgor Yakimçuk, Rus basınına yaptığı açıklamada, Fener Rum Patrikhanesi'yle ilişkilerini sonlandıran Rus Ortodoks Kilisesi'nin kararlarına yurtdışındaki turistlerin dikkat etmesinin önemli olduğunu belirtti.
Rum Ortodoks Kilisesi'ne ait ibadethanelerin bulunduğu popüler ülkeleri de sıralayan Yakimçuk, İstanbul'daki tüm kiliselerin ve Antalya'daki yegane kilisenin bu kategoride yer aldığının altını çizdi.

'RUS ORTODOKS KİLİSESİ TÜRKİYE'DE KİLİSE AÇABİLİR'

Rus din bilimci İgor Zagarin, Rus Ortodoks Kilisesi'nin Fener Rum Patrikhanesi'nin kararına yanıt olarak Türkiye'nin Ruslar açısından popüler bölgelerinde kiliseler açmaya öncelik verebileceğini kaydetti.
Zagarin, verilecek olası yanıtlar hakkında şu ifadeleri kullandı: "Birkaç seçenek var. Antalya gibi turistlerin en yoğun olduğu merkezlerde Rus Ortodoks Kilisesi ibadethaneleri açma konusu üzerinde duruluyor. Bildiğim kadarıyla bu konunun Türk hükümetiyle ele alınması gerekiyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!
TikTok ve Universal Müzik Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu: Şarkılar Geri Dönüyor!
Fatih Sultan Mehmet Han'ın Vefatının 543. Yılı Anıldı: Kabri Başında Dualarla Anıldı
MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı