Rus savaş gemileri Küba'da görüntülendi

ABD Donanması, Rus deniz filosunun Küba'ya yaptığı ziyarete tepki gösterdi. Rus gemileri güney Florida'ya yaklaşınca bölgeye savaş gemileri konuşlandırıldı. Küba Dışişleri, ziyaretin tarihi dostluk çerçevesinde olduğunu vurguladı.

 

ABD Donanması, Rus deniz filosunun Küba ziyareti üzerine güney Florida sahillerine savaş gemileri gönderdi, bu durum bölgede gerilimi artırırken, Küba ise ziyaretin tarihi dostluk çerçevesinde olduğunu savundu.

ABD ve Rusya arasındaki gerilim, Ukrayna savaşı nedeniyle artarken, Rus deniz filosu Florida'nın yakınlarına kadar ilerledi. ABD Donanması, Küba'yı ziyaret eden bu filoya karşılık olarak bölgeye savaş gemileri ve uçaklar gönderdi.

NORTHCOM'dan Miami Herald gazetesine yapılan açıklamaya göre, bölgede Rus filosunu izlemek için 3 muhrip ve 1 denizaltı bulgu uçağının konuşlandırıldığı belirtildi.

ABD'nin, Rus filosunun bölgede bulunmasından ve güney Florida sahillerine yaklaşmasından endişe duyduğu, bu nedenle savaş gemilerini bölgeye yönlendirdiği ifade edildi, ancak doğrudan bir tehdit oluşturmadığı vurgulandı.

NORTHCOM'un açıklamasında, uluslararası sularda Rus gemilerini izledikleri ve bu faaliyetlerin standart prosedürlere uygun olduğu belirtildi.

Bu ziyaret, ABD ile Rusya arasındaki gerilimin tırmandığı bir dönemde gerçekleştiği için dikkat çekti. ABD basınında, bu ziyaretin Rusya'nın uzun süredir müttefiki olan Küba'ya karşı yapılan en büyük güç gösterisi olarak yorumlandığına da yer verildi.

Küba Dışişleri Bakanlığı ise, Rus gemilerinin başkent Havana'daki limanı ziyaret edeceğini ve bu ziyaretin ülkeler arasındaki dostluk ve ortaklığı simgelediğini belirterek, gemilerin nükleer silah taşımadığını ve bölge için bir tehdit oluşturmadığını ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.