Rusya: ABD, Astana’ya davet edilecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki iç savaşın bitirilmesi amacıyla Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılacak görüşmeler için ABD’ye katılım daveti gönderileceğini açıkladı. Sergey Lavrov, barış...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’deki iç savaşın bitirilmesi amacıyla Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yapılacak görüşmeler için ABD’ye katılım daveti gönderileceğini açıkladı. Sergey Lavrov, barış anlaşmasına imza atan silahlı muhalif grupların görüşmeye katılacağını belirtti.

İRAN’A YANIT

Lavrov’a, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in, ABD’nin Astana görüşmelerinde olmasını istemediklerini açıklaması da soruldu. Sergey Lavrov bu soruya, davetiye gönderilen formatın ABD dahil kamuoyuna yapılan açıklamalarda adı geçen herkesin katılımını mümkün kıldığını söyleyerek yanıt verdi. Bakan Lavrov, Astana görüşmeleri için davetiyelerin gönderildiğini ve resmi katılımcıların verilecek yanıtlara göre belirleneceğini belirtti.

Lavrov ayrıca Ceyş'ül İslam'ın BM Güvenlik Konseyi terör örgütleri listesinde yer almadığını ve ateşkes anlaşmasına katıldığını anımsatarak, bu grubun temsilcilerinin Astana'da yer alacağını kaydetti.   

Rusya Dışişleri Bakanı son olarak, IŞİD ve Nusra bağlantısı bulunmayan tüm gruplara Suriye’deki ateşkes anlaşmasına katılmaya davet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti
Burnu Tıkalı Diye Hastaneye Gitti: Doktorlar Burnundan Yüzlerce... "Beynine Doğru Gidiyorlarmış"