Rusya: ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakınız

Spunik'te yer alan habere göre, gazetecilere konuşan Ryabkov "Hiç tereddüt etmeden, ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. Ryakov ayrıca şimdilik anlaşmaya yönelik bir tarih veremeyeceğini belirterek...

Spunik'te yer alan habere göre, gazetecilere konuşan Ryabkov "Hiç tereddüt etmeden, ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi. Ryakov ayrıca şimdilik anlaşmaya yönelik bir tarih veremeyeceğini belirterek "Dioloması sanatında bir şeyleri net olarak yapılabilmesi için bazen zaman gerekiyor" dedi. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yarın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir görüşme daha yapacaklarını belirtti.

KERRY: SURİYE KONUSUNDA TEKNİK AÇIDAN BİRÇOK KONUYU ÇÖZDÜK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la Çin'deki G20 zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği görüşme konusunda açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Suriye konusunda teknik açıdan birçok konuyu çözüme kavuşturduklarını, ancak üzerinde çalışılması gereken bazı zor konuların hâlâ mevcut olduğunu söyledi. Kerry "Suriye krizinin karmaşık bir konu olduğunu biliyor. Teknik açıdan birçok konu çözüldü, ancak çözülmesi gereken bazı zor konular var" dedi. Bu konuların ne olduğunu belirtmeyen Kerry, Rusya ile farklılıkları görüşmek amacıyla yarın Lavrov ile bir görüşme daha yapmaya karar verdiklerini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing İhbarcısı Joshua Dean'in Beklenmedik Ölümü: Güvenlik Endişeleri Yankı Uyandırıyor
Nijer'deki Rus Askerlerinin Amerikan Üssüne Girişi: Diplomatik Gerilim Artıyor
ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Binler Gözaltına Alındı, Güvenlik Endişesi Artıyor
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Felakete Yol Açtı: 29 Ölü, 60 Kayıp
Trump'ın 'Sus Payı' Davasında Savcılardan İhlal İddiası: Ek Para Cezası Talebi