Rusya: ABD, Suriye’de beceriksiz bir politika izliyor

Rusya Diplomasi Akademisi'nden Prof. Dr. Aleksandr Vavilov, Suriye'nin kuzeyindeki gerilim için, "Bu, ABD'nin beceriksizliğinin sonucu" değerlendirmesinde bulundu.Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da...

Rusya Diplomasi Akademisi'nden Prof. Dr. Aleksandr Vavilov, Suriye'nin kuzeyindeki gerilim için, "Bu, ABD'nin beceriksizliğinin sonucu" değerlendirmesinde bulundu.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD'nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da izlediği politikası için "güçten kaynaklanan küstahlık" diyen Vavilov, "Onlara göre güçlüysen haklısın, güç her şeyi halleder. Ama hayır. Modern dünyada güç her şeyi çözmez. Çok kutuplu dünya bir dünya oluşuyor"dedi.

ABD'nin Türkiye'yi çıldırtan eylemlerinin "mevcut durumu ve bağlantıları bilmezlikten" geldiğini dile getiren Vavilov, "ABD'nin eylemleri zararlı ve yıkıcı. ABD'nin, Ortadoğu'da kırdığı ceviz bini aştı. Dükkana giren fil gibi her şeyi yıkıp kırdıktan sonra eski hale getirmek çok zaman alacak, büyük çabalar gerektirecek" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti