Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!

Rusya'da dikkate değer bir olay yaşandı. Bir mahkeme, ABD'li banka devi JP Morgan'ın Rusya'daki banka hesaplarına el konulmasına hükmetti. Mahkeme, VTB'nin haklı olduğuna hükmederek JP Morgan'ın Rusya'daki varlıklarına el konulmasına karar verdi.

Rusya'da dikkate değer bir olay yaşandı. Bir mahkeme, ABD'li banka devi JP Morgan'ın Rusya'daki banka hesaplarına el konulmasına hükmetti.

EL KONULACAK VARLIKLAR 

JP Morgan'ın Rusya'daki muhbir hesapları ve yan kuruşlar adına açılan hesaplar. Rusya, ABD merkezli JP Morgan'ın hesaplarına el koydu. Bu karar, Rus devlet bankası VTB'nin yurtdışı fonlarını geri almak için açtığı bir davada verildi. Davacı, JP Morgan'ın Rusya'daki yatırımlar nedeniyle VTB'nin fonlarına el konulduğunu iddia etti. Mahkeme, VTB'nin haklı olduğuna hükmederek JP Morgan'ın Rusya'daki varlıklarına el konulmasına karar verdi.

JP Morgan'ın Rusya'daki ihbarcı hesapları ve yan kuruluşlar adına açılan hesaplar el konulacak. Ancak, bankanın fonlarıyla tutulan menkul kıymet ve mülkler bu kapsam dışında tutuldu. JP Morgan, VTB'ye karşı New York'ta açtığı dava ile VTB'nin bir hesaptaki 439,5 milyon dolarlık fonunu geri almaya çalıştı. Ancak mahkeme, VTB'nin lehine karar vererek JP Morgan'ı engelledi.

Uzmanlara göre, bu karar, Rusya'nın ABD'ye karşı yaptırımlara karşı bir adımı olarak görülüyor. Rusya'nın, uluslararası yaptırımlara rağmen finansal sistemini koruma kararlılığını gösteriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye'yi Bir Hafta Boyunca Etkisi Altına Alacak Çöl Tozu Uyarısı
Ünlü Türkücü Meğer Fabrikatörmüş: Mardin'de Üretip Kilosunu 14.000 Euro'ya Satıyor!
Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek