Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu

Rus yetkililer, Astrahan bölgesindeki bir tesis tarafından gerçekleştirilen kıtalararası balistik füze denemesinin başarılı olduğunu açıkladı. Balistik füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Kapustin Yar Test Sahası'nda mobil kara tabanlı bir füze sisteminin kıtalararası balistik füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu.

MOBİL KARA TABANLI BİR FÜZE SİSTEMİNİN KITALARARASI BALİSTİK FÜZESİNİ BAŞARIYLA FIRLATTI

Yazılı açıklamada, "Stratejik Füze Kuvvetleri birimi, bugün Astrahan Bölgesi'ndeki 4. Devlet Merkez Servislerarası Füze Test Sahası Kapustin Yar'dan, mobil kara tabanlı bir füze sisteminin kıtalararası balistik füzesini başarıyla fırlattı. Bu fırlatma, gelecek vaat eden füze sistemlerinin devlet testinin bir parçası olarak gerçekleştirilen kıtalararası balistik füze denemesinin bir parçasıydı" ifadelerine yer verildi.

RUS FÜZELERİNİN GÜVENLİĞİ DOĞRULANDI
Açıklamada, Rus füzelerinin güvenliğinin bir kez daha doğrulandığı da vurgulandı. Ayrıca, balistik füzenin fırlatılmasından sonra bölgede yaşayan insanların bu anları cep telefonlarıyla kaydettiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TL ibaresini koymamanın bedeli ağır oldu
Ankara’da vekâletler çekişmesi
Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var