Rusya askerlerinin yerinin paylaşıldığı iddiasını yalanladı

Bildiğiniz gibi Google, Google Maps servisinde askeri karargahlara ve depolara ait yerleri harita bulanıklaştırıyor ya da tamamen gizliyor. Böylece ülkelerin ulusal güvenliklerine karşı risk oluşturacak durumların önüne geçmeyi hedefliyor.

 Ancak Rusya-Ukrayna krizi başladıktan sonra ortaya atılan iddialar, şirketin bu politikasına dair soru işaretleri doğurdu.

Ukraynalı kaynaklar tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, Google’ın Rusya ordusuna ait birliklerin ve yerleşkelerin yerlerini görünür hale getirdiği, bu yerlerin artık Maps’te bulanık olmadığı iddia edildi. Bu iddia hızla sosyal medyada yayıldı ve yeni bir tartışma başlattı. Çünkü böyle bir şey yaşanması gelecekte de benzer durumların ortaya çıkması için riskli bir emsal teşkil edebilirdi. Ancak Google bir açıklama yayınlayarak bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Rusya’daki uydu görüntüleri konusunda bir değişiklik yapmadığını vurguladı.

Ne var ki şu anda bile Google Maps’te Rusya’ya ait askeri karargahların bazıları buzlanmamış şekilde açıkça görülebiliyor. Google her ne kadar son dönemde bir değişiklik yapmamış olsa da, eskiden beri açık olan bazı görüntülerde Rusya’ya ait askeri karargahları gizlemediği anlaşılıyor. Ancak şirket başta ABD olmak üzere pek çok ülkede bu durumun geçerli olduğuna dikkat çekiyor. Ulusal güvenlik için risk teşkil edebilecek durumlarda görüntüler bulanıklaştırılıyor olsa da, tüm askeri yerleşkeler için bu uygulamanın geçerli olmadığına dikkat çekiliyor.

Tesla Çin’deki işçilerini fabrikada uyumaya zorluyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!