Rusya: Ateşkes anlaşmasına rağmen Suriye ordusuna saldırılar artışta

Konaşenkov, "Rusya ile ABD arasındaki anlaşmanın yürürlüğe girdiği altı günde sadece Suriye ordusu anlaşmaya uydu. ''Ilımlı muhaliflerin’ temsilcileriyle ateşkese ilişkin tek bir temas kurulmadı. ABD’ye yönelik tüm çağrılarımızda...

Konaşenkov, "Rusya ile ABD arasındaki anlaşmanın yürürlüğe girdiği altı günde sadece Suriye ordusu anlaşmaya uydu. ''Ilımlı muhaliflerin’ temsilcileriyle ateşkese ilişkin tek bir temas kurulmadı. ABD’ye yönelik tüm çağrılarımızda muhaliflerle temas kurmalarımızı sağlamalarını eya onlara nüfuz etmelerini söyledik. Ancak aksi bir şekilde, militanların Suriye ordusu mevzilerine ve yerleşim birimlerine yönelik saldırıları artıyor" ifadelerini kuklandı.

Durumun özellikle Halep’te kötüye gittiğini ve askeri teçhizatlarıyla militanların yer değiştirmek için geçici bir sessizliğe geçtiğini vurgulayan Konaşenkov, Halep’in kuşatma altındaki doğu bölgelerinde ve mahallelerinde zırhlı araçların görüldüğünü belirtti. ''ABD, MUHALİFLER ÜZERİNDE NÜFUZUNU KULLANMALI’ Bu gelişmelerin Rusya’nın militanların büyük çapta bir saldırı gerçekleştirmek için güç topladığı yönündeki uyarıları doğruladığını belirten Konaşenkov, ABD’nin ılımlı muhaliflerle teröristleri ayırt edemediğini ve muhalifler üzerinde nüfuzunu kullanması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”
İsrail Savunma Bakanı Gallant, Refah'a yapılan saldırıların devam edeceğini ifade etti