Rusya: Ateşkesten sonra da operasyon sürecek

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Suriye'de  çatışmasızlık anlaşmasının başlamasından sonra da hava saldırılarına devam  edeceğini söyledi.Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, "Anlaşma başladıktan ...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Suriye'de  çatışmasızlık anlaşmasının başlamasından sonra da hava saldırılarına devam  edeceğini söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Peskov, "Anlaşma başladıktan  sonra da terörist gruplara karşı operasyonlarımız durdurulmayacak. Bunu  planlamıyoruz. Bu durum Rusya ve ABD Başkanları tarafından onaylanan inisiyatifin  şartlarından biri" dedi.

Peskov, Rusya'nın Suriye'de muhalifleri vurduğu yönündeki  açıklamaların ispat edilemediğini savunarak, "Suriye İnsan Hakları Gözlemevi daha  önce de bir çok kez bu tür açıklamarda bulundu ancak bunlar doğrulanamadı ve  kanıtlarla desteklenemedi" ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, daha önce yaptığı  açıklamada, ABD ile Rusya'nın kabul ettiği Suriye'de çatışmasızlık anlaşmasının IŞİD, Nusra Cephesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terör  örgütü olarak tanınan grupları kapsamadığını belirterek Suriye'deki hava  saldırılarına önceki gibi devam ettiklerini açıklamıştı.

ABD ve Rusya, Suriye'de çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat gece  yarısından itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu. Uluslararası  camia, ateşkes sağlanmasının Rusya'nın hava saldırılarını durdurmasına bağlı olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek