Rusya: Batı'nın güvenimizi kazanması için çok çalışması gerek!

Rusya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO), 2016-2017 öğretim yılının ilk günü dolayısıyla öğrencilere hitap eden Lavrov, "Batılı ortaklar, Rusya'nın güvenini...

Rusya Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde (MGİMO), 2016-2017 öğretim yılının ilk günü dolayısıyla öğrencilere hitap eden Lavrov, "Batılı ortaklar, Rusya'nın güvenini yeniden kazanmak için çok çalışmak zorunda. ABD ve AB ile ilişkileri yeniden kurmaya hazırız, ancak sadece eşitlik ilkesi zemininde" dedi. Lavrov'un konuşmasında öne çıkanlar şunlar:

'HER ABD BAŞKANIYLA ÇALIŞMAYA HAZIRIZ'

Kasım ayında seçilecek yeni ABD başkanı ile karşılıklı çıkarların gözetilmesi, karşılıklı saygı, eşitlik ilkeleri çerçevesinde çalışmaya hazırız. ABD ile siber güvenlik meselelerini konuşmak istiyoruz ancak Washington bundan imtina ediyor.

'BATI, KIRIM'I SİYASİ HEDEFLER İÇİN KULLANIYOR'

Batı'nın Kırım'ın Rusya'yla yeniden birleşmesini tanımasına bir engel bulunmuyor. Fakat Batı, bu konuyu kendi siyasi hedefleri için kullanmayı tercih ediyor. Kırım'ın Rusya'ya katılımı, uluslararası hukuka tamamen uygun bir şekilde gerçekleşti. Ukrayna'da Minsk anlaşmalarının alternatifi yok. Rusya'ya yönelik yaptırımların Minsk anlaşmalarının uygulanmasından sonra kaldırılacağını açıklayan Paris ve Berlin, tuhaf hareket ediyor. Zira Rusya'nın adı Minsk anlaşmalarında bir kez dahi anılmıyor.

'YENİ SOĞUK SAVAŞ İÇİN BİR EMARE YOK'

Günümüzde Rusya ile Batı arasında, Soğuk Savaş döneminin karakteristik özelliği olan ideolojik fikir ayrılıkları bulunmuyor. BM ve AGİT gibi kuruluşlar nezdinde uluslararası toplumun demokratik kalkınması konusunda ortak prensiplere sahibiz. Dolayısıyla yeni bir soğuk savaş için herhangi bir emare yok.

'RUSYA'NIN TECRİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMEK GÜLÜNÇ'

Dünya nüfusunun yüzde 80'i Moskova'nın görüşlerini paylaşan ülkelerde yaşıyor. Dolayısıyla böyle bir dünyada Rusya'nın tecrit edildiğini söylemek gülünç. Uluslararası toplumun Rusya'ya sırt çevirdiğini öne sürüyorlar. Bu söylemler doğru değil.

'UMARIM, POKEMON NESLİ İLETİŞİM BECERİSİNİ KAYBETMEZ'

Son yıllarda en gelişmiş bilgi ve enformasyon teknolojilerinin bile yüz yüze görüşmenin yerini alamayacağına ikna olduk. Umarım, pokemon avlayan ve sosyal medyayla yoğun şekilde ilgilenen bu nesil iletişim becerisini kaybetmez.

Kaynak: Sputnik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Kirby: Hamas'ın 6 Haftalık Ateşkes Önerisi Değerlendirildi
Fransa, Refah'a yönelik askeri müdahaleyi "savaş suçu" olarak tanımladı