Rusya, BOTAŞ'ın 20 milyar dolar doğalgaz borcunu 2024'e erteledi

BOTAŞ'ın 20 milyar dolarlık borcunu ertelenmesi kamuoyunda Putin'in yaklaşan seçimlerde Erdoğan'ın elini güçlendirmek için seçim yatırımı olarak algılandı.

Türkiye, Karadeniz'den çıkardığı doğalgazına kavuşmak için geri sayıma başlarken, bir başka gelişme daha yaşandı. Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre Rusya, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) 20 milyar dolarlık doğalgaz borcunu erteledi.

Fakat kimi siyasiler Rusya'nın BOTAŞ'ın borcunun ertelenmesini yaklaşan seçimlere müdahale olarak değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Rusya'nın borcu erteleyerek seçimlere müdahale ettiğini öne sürdü.

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Bülent Kuşoğlu, "Ruslar 20 milyar dolar borcumuzu erteleyerek, Akkuyu sermayesini önden ödeyerek, doğalgazı ucuz vererek seçimlerimizi etkiliyor, içişlerimize müdahale ediyor. Bunu yazıyoruz diye kendini milliyetçi-muhafazakar zanneden bazıları kıyamet koparıyor. Milletine düşman, emperyalizme dost!" ifadelerini kullandı.

"Savaşta olan bir ülke niçin böyle bir 'iyilik' yapar"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir de konuyla ilgili anlaşma şartlarının açıklanması çağrısında bulundu: "Putin Botaş'ın 20 milyar dolar doğalgaz borcunu 2024'e ertelemiş. Savaşta ve ekonomik krizde bir ülke seçimlere doğru niçin böyle bir "iyilik" yapar?

Anlaşmanın şartları nedir, ne tür siyasi/ekonomik taviz verilmiş bunların kesinlikle açıklanması gerekir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Hastanelerde onaylı randevu nedir ve nasıl alınır?
Heyelan Felaketi: Akıncılar'da 100 Dönüm Tarım Arazi Zarar Gördü
Orhangazi'de Tüfek Kazası: 9 Yaşındaki Çocuk Kuzenini Vurarak Öldürdü
13 Mayıs Hava Durumu: Yarın İçin Güncel Tahminler!
Nihal ve Bahar Candan Soruşturmasında Yeni Gelişme Yaşandı! İtiraf Geldi!