Rusya: Donetsk bölgesindeki Avdiyivka kentini ele geçirdik bile

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Donetsk bölgesindeki Avdiyivka şehrinin Rus ordusunca kontrol altına alındığını bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda görüştü.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Savunma Bakanı Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kremlin Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşme kritik gelişmelere sahne oldu. Şoygu, Putin'e Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne bağlı Avdiyivka kentinin Rus ordusu tarafından ele geçirildiğini bildirdi. Öte yandan, "Merkez" askeri grubuna bağlı birliklerin Donetsk bölgesindeki diğer yerleşim birimlerini ele geçirme yönündeki saldırılarını sürdürdüğü ifade edildi.

UKRAYNA'DA SON DURUM: 1500 ASKER KAYIP

Çatışmaların yoğunlaştığı Avdiyivka'da Ukrayna ordusunun son 24 saat içinde 1500 asker kaybettiği açıklandı. Bu durum, bölgedeki çatışmaların artan şiddetini ve taraflar arasındaki gerilimin yüksek seviyede devam ettiğini gösteriyor.

İLHAK EDİLEN BÖLGELERDE DURUM: ULUSLARARASI TEPKİ YOK

Putin'in 2022'de imzaladığı kararnameyle ilhak ettiği Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleriyle ilgili olarak henüz uluslararası toplumdan önemli bir tepki gelmediği görülüyor. Bu durum, bölgedeki siyasi dengelerin ve uluslararası ilişkilerin karmaşıklığını yansıtmaktadır.

SONUÇ: AVRUPA'DA GERİLİM ARTIYOR

Putin ve Şoygu'nun görüşmesi ve buna bağlı olarak gelişen olaylar, Avrupa'daki siyasi ve askeri gerilimin yüksek seviyede devam ettiğini gösteriyor. Bu gelişmelerin uluslararası ilişkilere etkisi ise yakından takip edilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü oyuncu kendisinden 33 yaş küçük eşiyle podyumda!
Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı