Rusya, Donetsk'te Maksimilyanovka yerleşim birimi ele geçirdi!

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki askeri eylemlerine ilişkin açıklama yaptı. Rus ordusunun, Donetsk'teki Maksimilyanovka yerleşimini kurtardığı duyuruldu. Son 24 saatte 141 bölgede Ukrayna'nın enerji altyapısı ve askeri noktaları hedef alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna'daki askeri eylemleriyle ilgili güncel bilgilere yer verildi.

Açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna cephesindeki pozisyonlarını güçlendirdiği belirtilerek, "Güney Askeri Grubu birlikleri, aktif operasyonlar sonucu Donetsk Halk Cumhuriyeti'ndeki Maksimilyanovka yerleşimini kurtardı." ifadesine yer verildi.

Son 24 saat içinde 141 bölgede, Ukrayna'nın enerji altyapısı ile Ukraynalı asker ve askeri teçhizatın bulunduğu noktaların uçak, insansız hava aracı (İHA) ve topçu birlikleriyle hedef alındığı kaydedildi. Ayrıca, Ukrayna'ya ait 43 İHA'nın Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği aktarıldı.

Açıklamada, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna ordusuna ait 646 uçak, 283 helikopter, 33 bin 747 İHA, 582 hava savunma füze sistemi, 18 bin 634 tank ve zırhlı araç, 1472 çok namlulu roketatar, 16 bin 304 obüs ve havan topu ile 27 bin 313 özel askeri aracın imha edildiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bir gün önce, Rus ordusunun Luhansk ve Donetsk bölgelerinde iki yerleşim birimini ele geçirdiğini bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.