Rusya: Durdurmasak ABD Suriye'yi vuracaktı!

Spuntnik Almanya'nın haberine göre; Şoygu, "Rossiya 24" TV kanalıyla yaptığı görüşmede, "Başkanımız Suriye'yi tüm kimyasal silahları imha etmeye ikna etmeyi başaramasaydı, o zaman ne oldurdu? Bütün bunlar bir 24 saat için...

Spuntnik Almanya'nın haberine göre; Şoygu, "Rossiya 24" TV kanalıyla yaptığı görüşmede, "Başkanımız Suriye'yi tüm kimyasal silahları imha etmeye ikna etmeyi başaramasaydı, o zaman ne oldurdu? Bütün bunlar bir 24 saat için karara bağlandı. Orada sadece 624 cruise füzelesi Suriye'yi vurmak için hazır bekliyordu" diye konuştu.

Habere göre; Suriye NATO saldırısına maruz kalsaydı imha edilen devlet yapısının yeniden inşaası mümkün olamazdı.

2013 yılında Suriye ordusu ve Suriye'deki cihtçılar arasında çıkan çatışmalarada kimysal silah kullanılmıştı. Tahminen 280 ile 1700 arasında insan sinir gazı bombardımanı sonucu hayatını yitirmiş ve taraflar birbirlerini suçlamıştı. Bunu bahane bulan Batı, özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa sıra Suudi Arabistan'ı da yanlarıma larak Suriye'ye hava saldırıları düzenleyeceklerdi. Ancak daha sonra Birleşmiş Milletler'in yaptığı çalışma kimyasal silahların cihatçılar tarafından kullanıldığını ortaya koymuştu. Hatta Türkiye'de açılan bir davada IŞİD ve ÖSO'nun Türkiye üzerinden kimyasal silah yapımında kullanılan yüksek miktarda madde temin ettikleri de anlaşılmıştı.

Kaynak: Sputnik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hollanda'da Eurovision'a İsrail Protestosu: Aktivistler AVRO-TROS'u Boykota Çağırdı
2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi
Çin'de İfade Özgürlüğü Tehdit Altında: Hapsedilen Yazar Sayısı 100'ü Aştı
İsrail'de Netanyahu ve Güvenlik Yetkilileri Arasındaki Anlaşmazlık
Gazze'ye Yardım İçin Pentagon'un İskelesi Yarısı Tamamlandı