Rusya, Facebook ve Twitter erişimini engellemek üzere

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları, çoğu zaman devletlerin hedefinde olabiliyor. Kısa

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformları, çoğu zaman devletlerin hedefinde olabiliyor. Kısa bir zaman önce Türkiye’de de erişim engeli yiyen bu sosyal ağlar, bu defa Rusya ile mücadele etmek zorunda.

Roskomnadzor olarak bilinen Rusya’nın BTK’sı, Twitter ve Facebook platformlarına Rus kullanıcıların bilgilerini içeren sunucuları Rusya’ya getirmesi için 9 ay süre verdi.

Mark Zuckerberg ile ilgili ortaya çıkan skandallardan sonra Rusya’nın böyle bir karar vermesi anlaşılabilir bir durum. 1 eylül 2015 tarihinde yürürlüğe giren kişisel verileri depolama kanunu, Rusya vatandaşlarına ait şahsi verilerin Rusya dışında depolanmasını kesinlikle yasaklıyor. Facebook ise Rus vatandaşlarına ait bu sunucuları, Amerika’da depoladığı için Rusya’nın hedef tahtasına oturttuğu bir sosyal medya platformu oldu.

Rusya’nın hedef tahtasına oturttuğu tek şirket Facebook ve Twitter değil. Aynı zamanda 2018 yılında Telegram’a erişimin engellenmesine de Rus Mahkemesi onay vermişti. Bu da gösteriyor ki, Rusya’nın kesinlikle şakası yok. Eğer Facebook ve Twitter 9 ay içerisinde Rus kullanıcılara ait sunucuları Rusya’ya taşımazsa engel yiyecek.

Samsung Galaxy A50 inceleme

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor