Rusya, Halep'te cihatçıları korumaya yönelik tasarıyı veto etti!

Fransa tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan Halep'te cihatçılara yönelik hava operasyonlarını yasaklamaya yönelik tasarı Rusya ve Venezuela tarafından veto edilirken Çin ve Angola çekimser kaldı....

Fransa tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunulan Halep'te cihatçılara yönelik hava operasyonlarını yasaklamaya yönelik tasarı Rusya ve Venezuela tarafından veto edilirken Çin ve Angola çekimser kaldı. Oylamanın ardından yaşanan tartışmalar esnasında Venezuela temsilcisinin, 'Siz teröristlere silah göndermeyi bırakırsanız ve Suriye'ye karışmazsanız Suriyeliler barışır' ifadeleri ise geceye oylamaya vurdu.

Fransa'nın tasarısının veto edilmesinin ardından oylanan Rusya'nın tasarısı da ABD-İngiltere ve Fransa tarafından veto edildi.  
Cihatçıları destekleyen Batılı devletler, Suriye Ordusu'nun son dönemde Halep'i cihatçılardan temizleyerek güvenli hale getirmeye yönelik hızlı ilerlemesinden rahatsız olmuş, bununla ilgili ülkede uçuşa yasak bölge ilanına dair adımlar atmışlardı. 
Halep'te ağırlıklı olarak El Kaide'nin Suriye kolu Nusra cephesi olmak üzere çok sayıda cihatçı örgüte ait militan barınmakta. Suriye Ordusu kentin cihatçılara ait kısımlarını kuşatmasının ardından bölgede hızla ilerliyor.
 

Ayrıntılar gelecek...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi