Rusya, Harkov'daki Füze Saldırısında 50'den Fazla Batılı Eğitimcinin Öldüğünü İddia Etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Harkov'un Deraçi bölgesine yapılan balistik füze saldırısında 50 kadar Batılı askeri eğitimcinin öldüğünü açıkladı. Moscow Times, bu iddiayı bağımsız olarak doğrulayamamış ve Ukrayna'dan açıklama gelmemiştir.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Harkov bölgesindeki Deraçi'ye yapılan balistik füze saldırısında 50'den fazla Batılı askeri eğitimcinin öldüğünü öne sürdü. Saldırının zamanına dair bilgi verilmezken, Moscow Times bu iddiayı bağımsız olarak doğrulayamamış ve Ukrayna'dan resmi bir açıklama yapılmamıştır.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Harkov bölgesine yapılan balistik füze saldırısında onlarca Batılı askeri eğitimcinin öldüğünü iddia etti. Bakanlık, İskander-M füze savunma sistemi kullanılarak Deraçi bölgesindeki bir noktaya saldırı düzenlendiğini belirtti. Deraçi, Harkov'un başkentinin 12 kilometre kuzeybatısında yer alıyor.

Saldırının ne zaman gerçekleştiğine dair bir bilgi verilmezken, ölen yabancı eğitmen sayısının 50 civarında olduğu belirtildi. Moscow Times, bu iddiaları bağımsız olarak doğrulayamadığını ve Ukraynalı yetkililerin konuya dair açıklama yapmadığını duyurdu.

Rusya'nın 6 Şubat 2022'de başlattığı geniş çaplı işgalin ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, yabancı savaşçılardan oluşan bir savunma lejyonu kurulduğunu açıklamıştı. Mart ayında Moskova, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'da 6 bin yabancı savaşçının öldürüldüğünü bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.