Rusya İsrail’in Halep saldırısını Sert Bir dille kınadı!

Rusya Dışişleri, İsrail'in Suriye'nin Halep kırsalına düzenlediği saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırıda 42 kişi hayatını kaybetti. Hizbullah'a ait silah depolarının hedef alındığı belirtiliyor. Tansiyon yükseliyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'in Suriye'nin Halep kenti kırsalında düzenlediği saldırıyı kesin bir dille kınadı. Saldırıda 42 kişi yaşamını yitirdi. Hedef alınan yerler arasında Hizbullah'a ait silah depoları da bulunuyordu. Bu olay, bölgede tansiyonun yükselmesine neden oldu ve uluslararası toplumun endişelerini artırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsrail'in Suriye'nin Halep kenti kırsalına gerçekleştirdiği saldırıyı sert bir dille kınadı. Saldırının Suriye'nin egemenliğine ve uluslararası hukuk normlarına açık bir ihlal olduğunu vurgulayan Zaharova, bu tür saldırgan eylemlerin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirtti. İsrail'in Halep Uluslararası Havaalanı yakınındaki bir silah deposunu hedef aldığı ve ciddi bir patlamaya neden olduğu rapor edildi. Bu depoda Hizbullah'a ait silahların bulunduğu ifade edildi. İsrail'in saldırısı sonucunda 42 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre, saldırının ardından Hizbullah tarafından da doğrulandı ve ölen 6 kişinin isimleri paylaşıldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırarak uluslararası toplumun endişelerini yükseltti. Saldırıya ilişkin uluslararası bir kınama dalgası başlamış durumda, bu da bölgede daha fazla tansiyon yükselmesine neden olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Eski bakanın eşini öldürdüğü görüntüler yayınlandı
Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir