Rusya, Joe Biden'ın Putin'e "çılgın o... çocuğu" dediği için ABD'ye bir nota verdi

Rusya, ABD'ye bir nota vererek, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik olarak "crazy son of bitch" Türkçesi "çılgın o.... çocuğu" ifadesini kullanarak ağır bir küfür etmesine tepki göstermiş bulundu.

Rusya, ABD'ye bir nota vererek, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik ifadeleri sonrasında, iki ülke arasındaki ilişkiler gerildi. Rusya'nın Washington Büyükelçisi Anatoly Antonov yaptığı açıklamada, ABD'ye protesto notası gönderdiklerini duyurarak, "Dışişleri Bakanlığı bu sabah mesaiye başlar başlamaz ABD liderliğinin Rusya Devlet Başkanı'na hakaretlerinin çirkin doğası ve kabul edilemezliği nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'na güçlü bir protesto notası gönderdi" dedi.

Biden'ın yaptığı konuşmayı da eleştiren Antonov, "Açıkçası, kaba ve küfür gibi açıklamalar, günümüz tarihi şartlarında dünya için bu kadar gerekli olan stratejik güvenliği güçlendirmeye hizmet etmiyor" ifadelerini kullandı.

BİDEN, PUTİN'E KÜFÜR ETTİ

Biden, San Francisco'daki bir bağış etkinliğinde, bazı liderler nedeniyle nükleer çatışma endişelerinin olduğunu belirtmişti. Putin'e yönelik olarak "çılgın o. çocuğu" ifadesini kullanarak ağır bir ifadeyle hitap etmişti. Daha sonra, insanlığın karşı karşıya olduğu varoluşsal tehdidin "iklim" olduğunu vurgulamıştı.

KREMLİN'DEN TEPKİ GELDİ

Biden'ın Putin'e yönelik sözlerine Kremlin'den tepki gecikmemiş, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov yaptığı açıklamada, "Putin size hitap ederken hiç kaba bir kelime kullandı mı? Kullanmadı. Bu nedenle bu tür ifadelerin ABD'yi küçük düşürdüğünü düşünüyorum. Bu tür kelimeler, kullananların itibarını zedeliyor," demişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar
MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada