Rusya, Kiev ve Harkiv'e Saldırdı

Ukrayna'nın başkenti Kiev ve ülkenin kuzeyindeki Harkiv kenti, Rusya'nın gerçekleştirdiği saldırılarla hedef aldı.

Rusya'nın Kiev ve Harkiv'i vurmasının ardından yaşanan olaylarda, Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan açıklamalara göre, Harkiv'de bir kişinin hayatını kaybettiği ve 41 kişinin yaralandığı belirtildi. Kiev'de ise 2 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin ise yaralandığı ifade edildi.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Kiev'de 7 farklı bölgede 7 yangının çıktığını duyurarak Obolonskyi, Pecherskyi, Podilskyi, Solomianskyi, Sviatoshynskyi ve Desnianskyi bölgelerinde acil durum hizmetlerinin çalıştığını belirtti. Ayrıca, Solomyansky bölgesindeki yüksek katlı bir binadan 130'dan fazla kişinin tahliye edildiği ve başkentte 20'den fazla kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı. Kiev'e bağlı Boryspil, Bucha ve Fastiv bölgelerinin de etkilendiği ifade edilirken, Fastiv bölgesindeki bir konut binasında çıkan yangının söndürüldüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Harkiv şehir merkezinde de saldırılar gerçekleştiği belirtilerek, ilk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği ve toplam yaralı sayısının 41'e yükseldiği bildirildi. Ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili bilgilerin netleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman'a akciğer iltihabı teşhisi konuldu
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor