Rusya: Kimse ateşkesin kolay olacağını söylemedi

Peskov düzenlediği basın toplantısında "Rusya ve ABD başkanları en başından beri ateşkese giden yolun kolay olmayacağını belirtmişti" dedi."Ama aynı zamanda böyle bir anlaşmaya (ateşkes) varılmış olması çok önemli" ifadelerini...

Peskov düzenlediği basın toplantısında "Rusya ve ABD başkanları en başından beri ateşkese giden yolun kolay olmayacağını belirtmişti" dedi.

"Ama aynı zamanda böyle bir anlaşmaya (ateşkes) varılmış olması çok önemli" ifadelerini de kullanan Peskov, "Süreç işliyor" diye ekledi.

'BİRİNİ ATEŞKES İHLALİYLE SUÇLARKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI'

Peskov'a, Rusya ve Suriye'yi ateşkesi ihlal etmekle suçlayan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr'in açıklamaları da soruldu. Peskov soru karşısında "Moskova'dan birçok kez birini ateşkesi ihlal etmekle suçlarken çok dikkatli olunması gerektiği konusunda çağrılar geldi. Zira durum henüz istikrarlı değil" ifadelerini kullandı.

Peskov, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud'un Rusya'yı ne zaman ziyaret edeceğine dair soruya ise, "Henüz bir tarih belirlenmedi. Ancak (Rusya) Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti hâlâ geçerli" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi