Rusya o anlaşmayı 'doğrulamadı'

''Rusya’yla Türkiye’nin Suriye’de ülke genelinde ateşkes için anlaştığına’ dair haberlere Kremlin’den teyit gelmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “Bu soruyu şu an yanıtlayamam....

''Rusya’yla Türkiye’nin Suriye’de ülke genelinde ateşkes için anlaştığına’ dair haberlere Kremlin’den teyit gelmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “Bu soruyu şu an yanıtlayamam. Yeterli bilgim yok.''

Peskov sözlerine, “Türkiyeli mevkidaşlarımızla Astana’da yapılması planlanan olası görüşmelerin bazı ayrıntıları konusunda sürekli temas halindeyiz. Tüm bunlar Suriye’de bir siyasi çözüm arayışı için yapılıyor'' diye devam etti.

Anadolu ajansı bu sabah Türkiye’yle Suriye’nin bir ateşkes metni üzerinde uzlaştığını duyurmuştu, Rus basını da haberi AA’ya dayandırarak vermişti.

Bu konudaki tartışmalar sürerken Reuters bir haber geçti. Ajansın haberinde “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, biri siyasi çözüm, diğeriyse ateşkes olmak üzere iki konuda anlaşma sağlandığını ve kısa süre içinde uygulamaya geçilebileceğini belirtiyor'' denildi.

ÇAVUŞOĞLU: PYD OLMAYACAK

Çavuşoğlu’nun “PYD, Astana’daki görüşmede olmayacak. Bu süreçte olmaması BM Güvenlik Konseyi’nin kararıdır'' dediği de gelen haberler arasında. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!