Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan Fransız mevkidaşına: Ukrayna 'kirli bomba' kullanabilir

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Fransız mevkidaşı Sebastian Lekornu’ya Kiev tarafından olası bir ‘kirli bomba’ kullanabilme olasılığı hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Savunma Bakanı Bakan Sergey Şoygu'nun, Fransa Savunma Bakanı Sebastian Lecornu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini bildirdi. Açıklamaya göre görüşme sırasında Şoygu, Fransız mevkidaşına Kiev tarafından olası bir ‘kirli bomba’ kullanılabileceği konusunda bilgi verdi ve bu durumdan duyduğu endişeyi dile getirdi.

Açıklamada, “23 Ekim 2022 tarihinde Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Orgeneral S.K. Şoygu ile Fransa Cumhuriyeti Savunma Bakanı S. Lecornu arasında telefon görüşmesi yapıldı. İstikrarlı bir şekilde daha da kontrolsüz bir tırmanış eğilimi gösteren Ukrayna'daki durum ele alındı” ifadelerine yer verildi.   Açıklamada ayrıca ‘Şoygu’nun Fransız meslektaşına Ukrayna'nın ‘kirli bomba’ kullanarak olası provokasyonlarda bulunma olasılığı ile ilgili endişelerini ilettiği’ kaydedildi.

Radyoaktif maddelerin klasik patlayıcılarla birlikte kullanılarak etrafa radyasyon yayılmasının sağlanmasına “kirli bomba” deniliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.