Rusya: Soğuk Savaş'ın bittiği düşünmek hataymış!

Peskov düzenlediği basın toplantısında, "NATO, cepheleşme zamanının ürünü ve cepheleşmek için üretilmiş bir araç. Cepheleşmek için üretilen bir aracın Avrupa'nın istikrarını ve güvenliği sağlayıp sağlayamayacağı...

Peskov düzenlediği basın toplantısında, "NATO, cepheleşme zamanının ürünü ve cepheleşmek için üretilmiş bir araç. Cepheleşmek için üretilen bir aracın Avrupa'nın istikrarını ve güvenliği sağlayıp sağlayamayacağı da tartışmalı bir konu" dedi.

"NATO'nun askeri varlığını artırması ve sınırlarımıza doğru genişlemesi bizi endişelendirmeye devam ediyor" ifadelerini de kullanan Peskov, "Bu, güvenlik çıkarlarımızı korumak için öngörülebilir ve sistematik adımlar atmamızın da sebebi" vurgusunu yaptı.

Ayrıca Peskov, NATO yetkililerinin kullandığı dilin Soğuk Savaş döneminde kullanılan dile giderek daha fazla benzediğini söyledi: "NATO, Soğuk Savaş dilini korumuşa benziyor. Bunun geçmişte kaldığını düşünerek yanılmışız."

'BİR DAVA, MAHKEME ONU KABUL EDENE KADAR DAVA 
DEĞİLDİR'

Öte yandan Peskov'a, Temmuz 2014'te Ukrayna'nın doğusunda düşürülen yolcu uçağında ölen Avustralyalıların ailelerinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında şikayetçi olmasına dair bir soru da yöneltildi.

Peskov soruyu şöyle yanıtladı: "Bir mahkeme onu değerlendirmeyi kabul etmeden önce bir dava, dava değildir. Daha önce böyle şikayetlerin kabul edilmediği oldu."

Kaynak: Sputnik

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti