Rusya, Suriye'deki İngiliz Özel Kuvvetlerini yanlışlıkla vurabileceğini açıkladı!

İngiliz parlamenterlere hitaben bir açık mektup yazan Yakovenko, "Askerlerimiz, Rus hava güçlerinin eylemleri nedeniyle olası ölümlerin engellenmesi için İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye'de konuşlandıkları yerler hakkında bilgi...

İngiliz parlamenterlere hitaben bir açık mektup yazan Yakovenko, "Askerlerimiz, Rus hava güçlerinin eylemleri nedeniyle olası ölümlerin engellenmesi için İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye'de konuşlandıkları yerler hakkında bilgi istedi. Bu isteğe sessizlik ile yanıt verildi" dedi.

'İNGİLİZ DIŞİŞLERİ'NDEN RESMİ OLARAK KANIT İSTEDİK'

Diğer taraftan Yakovenko, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın 'Rus hava güçlerinin Suriye'de sivilleri kasten hedef aldığı' şeklindeki açıklamasıyla ilgili İngiliz Dışişleri'nden resmi olarak kanıt istediklerini fakat bu talep karşısında da herhangi bir kanıt göremediklerini anlattı. Yakovenko şu ifadeleri kullandı: "(Londra'daki) Rus Büyükelçiliği, on gün önce İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan, Boris Johnson'ın açıklamalarını destekleyecek kanıtlar hakkında resmi olarak bilgi istedi. Aksi taktirde bu açıklamaları, Fetih el Şam Cephesi ve muhtemelen Suriye'de olan İngiliz askerlerin güvenliğini sağlamak için söylenmiş bariz yalanlar olarak kabul edecektik. Aldığımız yanıt ise İngiliz tarafının böyle bir kanıta sahip olmadığını gösteriyor."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek