Rusya, Türkiye'nin de desteklediği El Kaidecilerin üst düzey komutanlarını öldürdü!

Rusya Savunma Bakanlığı'nın raporuna göre operasyonu SU-33 tipi savaş uçakları ve Rus donanması gerçekleştirdi gerçekleştirdi.Raporun devamında bu operasyonda 3'ü üst düzey komutan olmak üzere yaklaşık 30 militanın öldürüldüğünü...

Rusya Savunma Bakanlığı'nın raporuna göre operasyonu SU-33 tipi savaş uçakları ve Rus donanması gerçekleştirdi gerçekleştirdi.Raporun devamında bu operasyonda 3'ü üst düzey komutan olmak üzere yaklaşık 30 militanın öldürüldüğünü duyuruldu.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Konashenkov, öldürülen komutanların isimlerini basın toplantısıyla açıkladı. Konashenkov'un bildirdiğine göre, cihatçıların iyi bilinen komutanlarından Muhammed Helala, Ebu Caber Harmuca ve Ebu Baha el-Asfari operasyon sırasında öldürüldü.El-Asfari'nin Nusra ve diğer gruplardaki cihatçıları Türkiye'nin de desteklediği El Kaide'cilerin yönetimindeki Fetih Ordusu için özellikle Hama ve Halep çevresinde organize ettiği de savunma bakanlığı tarafından duyuruldu.

Fetih Ordusu'nun Nusra Cephesi ile birlikte en büyük ikinci örgütü olan ve El Kaide lideri Zevahiri'nin kişisel temsilcisi tarafından kurulan Ahrar'uş Şam isimli örgüt Türkiye'nin desteklediği Fırat Kalkanı operasyonuna da iştirak ediyor.

Kaynak: ABC Dış haberler- Al Masdarnews

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'