Rusya: Uçağa bir saldırı olmadığı sonucuna vardık

Rusya Hava Kuvvetleri Uçuş Güvenlik Dairesi Başkanı Sergey Baynetov ise "Uçağa bir saldırı olmadığı, uçakta patlama meydana gelmediği sonucuna vardık" dedi. Rusya hükümeti tarafından kurulan soruşturma komitesinin toplantısında...

Rusya Hava Kuvvetleri Uçuş Güvenlik Dairesi Başkanı Sergey Baynetov ise "Uçağa bir saldırı olmadığı, uçakta patlama meydana gelmediği sonucuna vardık" dedi. Rusya hükümeti tarafından kurulan soruşturma komitesinin toplantısında konuşan Ulaştırma Bakanı Sokolov, çalışmalar sırasında 19 kişinin cesedine ve 230 ceset parçasına ulaşıldığını, ayrıca uçağa ait 13'ü büyük olmak üzere 2 binden fazla parçanın bulunduğunu açıkladı.

'UÇAK TAMAMEN PARÇALANMIŞ'

Soruşturma komitesinin başkanlığını da yürüten Sokolov, bugün itibarıyla en önemli hedefin kimlik tespiti olduğunu ve bunun için DNA testlerinin yapıldığını kaydetti. "Uçağın su yüzeyine ve deniz dibine çarptıktan sonra neredeyse tamamen parçalandığı tespit edildi. Doğal olarak bu durum, arama çalışmalarını güçleştirdi. Tu-154 faciasıyla ilgili nihai sonuçlar, tüm veriler toplanıp incelendikten sonra elde edilecek" diyen Sokolov, uçağın düşmesiyle ilgili ön ekspertiz verilerinin ocak ayında alınabileceğini ifade etti.

BAYNETOV: NİHAİ ÇIKARIMLAR İÇİN EN AZ 30 GÜNE İHTİYAÇ VAR

Toplantıda konuşan Rusya Hava Kuvvetleri Uçuş Güvenlik Dairesi Başkanı Sergey Baynetov ise uçağın düşmesiyle ilgili nihai çıkarımların en erken 30 gün sonra yapılabileceğini söyledi. Karakutuların deşifresinin en az 10 gün alacağını kaydeden Baynetov, "Profesyoneller ve  uzmanlardan oluşan çok büyük bir ekip kurduk. Uçak faciasının nedenlerini en kısa sürede öğrenmeyi umuyoruz. Ön sonuçlar ancak ocak ayında elde edebilecek" dedi.

'PATLAMA OLMAMIŞ'

Baynetov, uçakta patlama olmadığını da vurguladı. Baynetov, "Uçağa bir saldırı olmadığı, uçakta patlama meydana gelmediği sonucuna vardık. Ancak bu ihtimali şu an için soruşturma dışında tutmuyoruz" dedi. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek