Rusya Ukrayna'da otobüs durağını vurdu: 6 ölü!

Rusya, Herson bölgesindeki bir otobüs durağına düzenlediği saldırıda 6 kişinin ölümüne, 6 kişinin yaralanmasına yol açtı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, olayın ardından yaptığı açıklamada, günlük Rus terörüne dikkat çekerek kalıcı barış için uluslararası dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesindeki bir otobüs durağını vurdu; saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bu acı olayın ardından, Rus terörüne karşı uluslararası dayanışmanın gerekliliğini vurgulayarak, kalıcı barış çağrısında bulundu.

Rusya, Ukrayna'nın Herson bölgesindeki bir otobüs durağını hedef alarak saldırıda bulundu. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, bu saldırıda bekleyen 6 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi ise yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, olayın detaylarını paylaştı. Herson kent merkezindeki otobüs durağının, merkez pazara yakın bir konumda bulunduğunu belirten Zelenski, "Rusya'nın bu saldırısı sonucunda altı masum insan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılar için gerekli yardımlar sağlanıyor. Bu tür günlük Rus terörü, hayatları yok etmeye yönelik sürekli bir çaba. Tüm bunlar durdurulabilir. Ülkemiz ve halkımız için kalıcı barışı sağlamalıyız. Ukrayna'nın gücü ve uluslararası ortaklarımızın kararlılığı, Putin'in terör estirme arzularından daha güçlü olmalıdır. Saldırgan üzerindeki baskı ve Ukrayna'ya yardım, sürekli ve kapsamlı bir şekilde devam etmelidir" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.