Rusya Ukrayna'da uçakları vuranlara para ödülü vereceğini duyurdu!

Rusya'da bir firma, Ukrayna'da imha edilecek ilk F-15 ve F-16 savaş uçakları için 15 milyon ruble (yaklaşık 170 bin dolar) para ödülü vereceğini duyurmuş bulundu.

Rusya'da bir firma, Ukrayna'da imha edilecek ilk F-15 ve F-16 savaş uçakları için 15 milyon ruble (yaklaşık 170 bin dolar) para ödülü vereceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün düzenlenen bir törende Ukrayna'daki çatışmalarda imha edilen bazı Leopard ve Abrams tankları için para ödülleri dağıtıldığı belirtildi.

FORES şirketinin Başkan Vekili İlya Potanin ise açıklamasında, "Bugün 17 adet Abrams ve Leopard tankı için toplamda 500 bin rublelik para ödülleri verdik," şeklinde konuştu.

15 MİLYON RUBLE ÖDÜL

Potanin, benzer ödüllerin savaş uçakları için de sunulacağını ve F-15 ve F-16 savaş uçaklarının imhası için 15 milyon ruble ödül verileceğini belirtti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada, ABD, Hollanda ve Danimarka'nın yer aldığı koalisyonun Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını sağlamak için çalıştığını ve F-16'ların devrinin resmen sürdüğünü belirterek, "Ukrayna'nın bu yaz F-16'ları kullanacağını" ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.