Rusya, Ukrayna’ya ait 35 dronu düşürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından gerçekleştirilen dron saldırılarını engellediklerini duyurdu; saldırılar sonucunda 35 dron imha edildi ve seçim merkezine yapılan saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafından düzenlenen dron saldırılarının engellendiğini ve 35 dronun imha edildiğini duyurdu. Seçim gününde gerçekleşen bu saldırılar, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde etkili oldu.

Krasnodar, Moskova, Yaroslavl, Belgorod, Kaluga, Oryol, Rostov ve Kursk bölgelerinde toplamda 35 dronun imha edildiği belirtildi. Krasnodar'daki en büyük saldırıda, bir petrol rafinerisinin hedef alındığı ve 17 dronun kullanıldığı ifade edildi.

Krasnodar yetkilileri, Slavyansk-on-Kuban'daki petrol rafinerisine düzenlenen saldırıda 17 dronun etkisiz hale getirildiğini ve bir dronun yangına neden olduğunu açıkladı. Aynı zamanda, Rusya'nın Zaporijya bölgesindeki seçim merkezine yapılan saldırı girişimi de kaydedildi.

Rusya'nın Ukrayna'daki askeri-sivil idare yetkilisi Vladimir Rogov, seçim merkezine yapılan saldırıda iki Ukrayna'ya ait dronun kullanıldığını ve binanın ateş aldığını belirtti. Neyse ki, saldırıda ölü ya da yaralanan olmamıştı.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, kentin farklı bölgelerinde tespit edilen 4 dronun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Savunma Bakanlığı ise, Moskova'nın kuzeyindeki Yaroslavl bölgesinde 4 dronun imha edildiğini açıkladı. Ayrıca, Ukrayna'nın kuzeyindeki Belgorod bölgesine yönelik saldırıların da gerçekleştiği kaydedildi.

Bu olaylar, Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimi artırırken, Rusya'nın savunma güçleri hızla müdahale ederek durumu kontrol altına aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı
Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı