'Rusya Ukrayna'ya 'oyun bitti' mesajı verdi'

Ukrayna, 1-2 Aralık günlerinde Karadeniz’de yaptığı askeri tatbikatlar sırasında Kırım yakınlarında füze denemeleri ve S-300 füze sitemleriyle eğitimler gerçekleştirdi. Ancak başta bu denemelerin Rusya’nın Kırım yakınlarındaki...

Ukrayna, 1-2 Aralık günlerinde Karadeniz’de yaptığı askeri tatbikatlar sırasında Kırım yakınlarında füze denemeleri ve S-300 füze sitemleriyle eğitimler gerçekleştirdi. Ancak başta bu denemelerin Rusya’nın Kırım yakınlarındaki sularında yapacağını belirten Kiev, tatbikatın ikinci gününde test alanını tarafsız sulara çekti.

Konuyla ilgili yorumda bulunan Belik, Moskova’nın Kiev’e ''oyun bitti’ şeklinde net bir mesaj verdiğini belirterek, “Kiev, Rusya’nın Kırım yakınlarındaki tatbikatlara cevap olarak adımlar atmasından korktu. Kırım’ın batısındaki hava savunma hattı, gemiler, Bastion füze sistemlerinin yönünü başka tarafa çevirmek zorunda kaldı. Kırım’dan herhangi bir endişe belirtilmese de, hava savunma güçleri yarımadanın hava sahasına geçebilecek herhangi bir füzeyi vurmaya hazırdı'' dedi.

Rusya'nın Ukrayna'nın uluslararası hukuku çiğnemesine ve Kırım'ın batı kıyılarındaki uluslararası uçuş güvenliğini füzeleriyle tehdit etmesini istemediğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 1 Aralık’ta Ukrayna’nın füzelerinden herhangi bir tehlike olması durumunda vurulabileceğini söylemişti. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı ise füze denemelerinin Kırım kıyılarından 27-30 kilometre uzaklıkta olduğunu ve yarımada sakinleri için bir tehdit oluşturmadığını iddia etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna'nın savunma ateşesine 24 Kasım'da bir protesto notası iletmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor
Macron, Fransa'daki Üniversite Protestolarını Sert Bir Dille Eleştirdi
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 29 Ölü, 110 Yaralı
İsrail Kabinesi, El Cezire'nin İsrail'deki Operasyonlarını Durdurma Kararı Aldı
Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı