Rusya ve Türkiye, Suriye''deki siyasi çözüm sürecini görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya heyetinin, Ankara''da Türk yetkililerle Suriye Anayasa Komitesi''nin kurulması konusunu değerlendirdiklerini duyurdu.

Aralarında Rusya Devlet Başkanı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandert Lavrentiyev ve Rusya Dişişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin'in de bulunduğu Rus heyet,11 Aralık'ta Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki Türk heyetiyle istişarelerde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride,"Suriye'deki siyasi çözüm sürecinin önemli bir aşaması olarak anayasa komisyonunun bir an önce oluşturulması ve çalışmalarına başlaması gerektiği konuları ayrıntılı olarak ele alındı" denildi.

Suriye Anayasa Komitesi'nin kurulmasına ilişkin karar, 30 Ocak'ta Soçi'de düzenlenen Suriye Ulusal Diyaloğu Kongresi'nin en önemli sonucuydu. Komite, Suriye'nin mevcut anayasasında değişiklikler yapmakla görevli olacak. Anayasa komitesinin oluşturulmasıyla Suriye'de siyasi çözümün hızlandırılması amaçlanıyor. Komite çalışmalarını BM'nin katılımıyla yürütecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”