Rusya ve Ukrayna arasında toplam 180 esir değiş tokuşu yapıldı

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda iki ülke arasında yeni bir esir değişimi yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna tarafından esir alınan 90 Rus askerinin kurtarıldığı bildirildi.

Rusya ve Ukrayna arasında, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arabuluculuğunda toplam 180 esir takas edildi.

Rusya ve Ukrayna arasında savaş devam ederken, Birleşik Arap Emirlikleri'nin arabuluculuğunda iki ülke arasında yeni bir esir değişimi yapıldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna tarafından esir alınan 90 Rus askerinin kurtarıldığı bildirildi. Açıklamada, "Yapılan müzakereler sonucunda hayati tehlikesi bulunan 90 Rus askeri personeli, Kiev yönetiminin kontrolündeki bölgelerden geri getirildi. Karşılığında, 90 Ukraynalı savaş esiri de Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, geri getirilen Rus askerlerinin nakledildikten sonra tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine başlandığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, "Bugün Rus esaretinden kurtulan 90 vatandaşımızın evlerine döndüğünü" söyleyerek, arabuluculuk görevini üstlenen BAE'ye teşekkür etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.