Rusya'da Kilise Ve Sinagoga Terör Saldırısında 40 Rehine Olduğu Belirlendi!

Dağıstan bölgesinde terör örgütü IŞİD'in bir polis noktası, kilise ve sinagoga saldırdığı bildirildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 6 polis yaşamını yitirirken, güvenlik güçleri 3 teröristi etkisiz hale getirdi. Ayrıca bir kilisede yaklaşık 40 kişinin rehin tutulduğu iddia ediliyor.

Dağıstan eyaleti bugün akşam saatlerinde IŞİD tarafından düzenlendiği iddia edilen terör saldırılarıyla sarsıldı.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TSİ 18.00 sularında çok sayıda kimliği belirsiz teröristin Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, kilise ve sinagoga saldırdığı bildirildi.

Açıklamada, teröristlerin Mahaçkale'deki polis noktasına, Derbent'teki kilise ve sinagoga saldırdığı ve saldırılarda 6 polisin hayatını kaybettiği, 6 polisin ise yaralandığı ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Rus güvenlik güçlerinin 3 teröristi etkisiz hale getirdiği ve Derbent'teki sinagogda yangın çıktığı görülüyor. 

Etkisiz hale getirilen teröristlerden ikisi

BİR KİLİSEDE YAKLAŞIK 40 KİŞİ REHİN TUTULDU

Terör örgütü IŞİD tarafınca yapıldığı iddia edilen saldırıya ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntülerde 40 kişinin teröristler tarafınca bir kilisede esir alındığı iddia edildi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede teröristler ile Rus güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirilirken, sokaklarda ise ağır zırhlı araçların dolaştığı görüldü.
Saldırısının, IŞİD sözcüsü tarafınca gösterilen son ses kaydında dünyanın her yerindeki terörstlerden Gazze'nin intikamı için Yahudilere saldırma çağrısı üzerine yapıldığı ve terör örgütü IŞİD'in ilerleyen saatlerde veya günlerde saldırıyı üstleneceği iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.