Rusya son 20 yılın en ağır saldırısını yaşadı

Rusya'da başken Moskova'da Cuma akşamı, dolu bir konser salonuna yönelik saldırıda en az 133 kişinin ölmesinden sonra bugün ülkede yas tutuluyor. Bayraklar yarıya indirilirken, etkinlikler iptal edildi ve televizyon kanalları yayın programlarını değiştirdi.

Bayraklar yarıya indirilirken, etkinlikler iptal edildi ve televizyon kanalları yayın programlarını değiştirdi. Crocus Belediye Binasına silahlı saldırganların girip, ayrım gözetmeksizin ateş açması sonucu 140'tan fazla kişi yaralandı.

UKRAYNA SORUMLU TUTULDU


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tüm saldırganların yakalandığını söylediği bir açıklama yaptı. Putin, olayın faillerinin Ukrayna'ya doğru seyahat ederken yakalandığını belirterek bu saldırıyı "barbarca bir terörist saldırı" olarak nitelendirdi ve düşmanların Rusya'yı bölemeyeceğini vurguladı. Kremlin, Kerç Köprüsü'ne düzenlenen saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu.

Putin, saldırının planlanmasına dahil olan herkesin tespit edilip cezalandırılacağını söyledi ve saldırıya ilk müdahalede bulunan güvenlik ve sağlık ekiplerine teşekkür etti. FSB, dün öğlen itibarıyla saldırıyı gerçekleştiren dört kişinin de dahil olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Saldırı, ülkenin en popüler büyük konser salonlarından biri olan Crocus Belediye Salonu'nda gerçekleşti. Mekanın kent merkezinden uzak olması nedeniyle güvenliğinin daha zayıf olduğu belirtiliyor.

IŞİD, Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. Örgütün daha önce ilgisi olmayan saldırıları da üstlendiği biliniyor ancak ABD, ellerindeki bilgilerin saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğini gösterdiğini açıkladı. Bu saldırı, Rusya'da son 20 yılın en ölümcül saldırısı olarak kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti
Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu
Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü