Rusya'dan ABD ve NATO'ya Uyarı: Karadeniz'deki İHA Faaliyetleri Çatışma Riskini Artırıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Karadeniz'deki İHA faaliyetlerini artırdığını ve bu durumun doğrudan Rusya ile çatışma riskini yükselttiğini açıkladı. NATO'nun bu artan riskten sorumlu olduğunu belirten bakanlık, Rusya'nın kışkırtmalara yanıt vermeye hazır olduğunu vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin stratejik insansız hava araçlarıyla (İHA) Karadeniz'deki faaliyetlerini son dönemde artırdığını ve bu durumun Ukrayna'ya verilen Batılı silahlarla Rus tesislerine saldırılar için destek sağladığını açıkladı. Bakanlık, bu faaliyetlerin Rus hava kuvvetleri unsurlarıyla yaşanabilecek olaylar ve doğrudan Rusya ile çatışma riskini artırdığına dikkat çekti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin stratejik insansız hava araçlarıyla (İHA) Karadeniz'deki faaliyetlerini son dönemde artırdığı belirtildi. Açıklamada, İHA'ların Ukrayna'ya verilen Batılı silahlarla Rus tesislerine saldırılar için destek sağladığı ifade edilerek, "Bu, ABD ve NATO ülkelerinin Ukrayna'daki çatışmaya Kiev rejiminin yanında artan katılımını göstermektedir" denildi.

'DOĞRUDAN ÇATIŞMA OLABİLİR'


Açıklamada, bu faaliyetlerin Rus hava kuvvetleri unsurlarıyla yaşanabilecek olayların ve Rusya ile doğrudan çatışma ihtimalini artırdığına dikkat çekildi. NATO ülkelerinin bu artan riskten dolayı sorumlu tutulduğu vurgulanan açıklamada, "Savunma Bakanı Belousov, Rusya Genelkurmay Başkanlığı’na bu kışkırtmalara derhal yanıt verilmesi yönünde önerilerde bulunması talimatını verdi" ifadesi kullanıldı.

Belousov ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin arasında 25 Haziran'da bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Austin, en son 15 Mart 2023'te eski Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.