Rusya''dan ABD''nin yaptırımlarına yanıt geldi

ABD''nin Rusya''ya yaptığı milyonlarca dolarlık yaptırım üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova açıklamalarda bulundu. Zaharova, Washington''ın yaptırımları seçimler öncesinde ajitasyon aracı olarak kullandığını dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin kasımda yapılacak seçimlere ‘müdahale edebileceği gerekçesiyle' Rusya'ya yaptırım uygulamaya hazır olduğu haberlerini değerlendirdi. Zaharova, Washington'ın yaptırımları seçimler öncesinde ajitasyon aracı olarak kullandığını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Ashley Ford, gelecek seçimlere müdahale gerekçesiyle Rusya 'ya yaptırım uygulamaya hazır olduklarını belirtti.

Sputnik'in haberine göre, konuyla ilgili Facebook'tan açıklama yapan Zaharova "Seçimler daha gelmedi, ama yaptırımlar hazır. Neden mi? Zira bu ABD 'de seçimöncesi ajitasyon için önemli bir faktör" şeklinde konuştu.

ABD, Rusya'yı 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ile suçlamış ve Moskova bunu reddetmişti. ABD'de kasım ayında kongre ara seçimleri yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Rusya tehdit etti: "Ukrayna İngiliz silahları ile saldırırsa İngiltere'ye karşılık veririz"
BM'den İsrail'e El Cezire'nin yasaklanmasını kaldırma çağrısı yapıldı
Bella Hadid İsrail Karşıtı Duruşuyla Modellik Kariyerini Sonlandırdı
Trump'a Konuşma Yasağını İhlal İçin 1000 Dolarlık Ceza: Hakim Hapis Cezasını Değerlendirebilir
Ukrayna'dan Rusya Sınırına Hava Saldırısı: 6 Ölü, 35 Yaralı