Rusya'dan ABD'ye sert çıkış: Gece gündüz bu örgütle mücadele ediyoruz

Bugün Washington'da başlayacak olan ve Rusya'nın katılım sağlamayacağı IŞİD'le mücadele konferansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Onlarca ülke IŞİD'le mücadele konusunu tartışmaya devam ederken, Rusya IŞİD'le...

Bugün Washington'da başlayacak olan ve Rusya'nın katılım sağlamayacağı IŞİD'le mücadele konferansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Onlarca ülke IŞİD'le mücadele konusunu tartışmaya devam ederken, Rusya IŞİD'le her gün gece gündüz mücadele ediyor" dedi.

Rusya'nın dahli olmadan IŞİD'e karşı başarı elde edilip edilemeyeceğine dair bir soruyu da yanıtlayan Peskov, "Tam kapsamlı uluslararası işbirliği olmadan, IŞİD'le mücadelede başarılı olmak imkansız" diye konuştu.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun 68 üyesinin dışişleri bakanları ve üst düzey yetkilileri, 22-23 Mart'ta Washington'da düzenlenecek IŞİD'le mücadele konferansında bir araya gelecek.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ev sahipliği yapacağı konferansta, Irak ve Suriye'de IŞİD'le mücadele çabaları ele alınacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın daha önce bu formatta bir toplantıya katılmadığı için Washington'daki konferansa da temsilci gönderilmeyeceğini açıklamıştı.Rusya'nın dahli olmadan IŞİD'e karşı başarı elde edilip edilemeyeceğine dair bir soruyu da yanıtlayan Peskov, "Tam kapsamlı uluslararası işbirliği olmadan, IŞİD'le mücadelede başarılı olmak imkansız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Paris'teki Askeri Hastanede Lassa Ateşi Teşhisi Konulan Asker Tedavi Altında
Hamas'tan İsrail'e Çağrı: Refah Operasyonu Ateşkesi Tehdit Ediyor
İsrail'in Gazze ve Refah'a saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Bulgaristan'da seçimlere, 20 parti ve 12 koalisyonun katılacağı hazırlıklar yapılıyor
Gallant'ın ziyaret ettiği askeri üs vuruldu!