Rusya’dan ABD’ye yanıt: Ülkemiz silahlı kuvvetini iyileştirecek

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, savunma harcamalarını artırma girişiminin ABD’nin Rusya’ya meydan okuma çabası olduğunu belirtti.Sputnik’in haberine...

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi’nin Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, savunma harcamalarını artırma girişiminin ABD’nin Rusya’ya meydan okuma çabası olduğunu belirtti.

Sputnik’in haberine göre ABD Başkanı Donald Trump idaresinin savunma harcamalarını 54 milyar dolar artırma teklifini değerlendiren Ozerov, "Elbette böyle bir şey mümkün. Bu Rusya'ya meydan okuma, ABD'nin bir kez daha askeri üstünlüğü sağlama ve dünyanın üstün gücü rolünü kanıtlama çabası. Onların durmayı düşünmediği ortada" dedi.

''SİLAHLI KUVVETİMİZİ İYİLEŞTİRECEĞİZ’

Rusya'nın silahlanma yarışına girmeyeceğini kaydeden senatör, "Rusya'nın savunma bütçesini düzeltme konusu gündemde yok. Mevcut bütçe, ihtiyaçlarımıza uygun" diye konuştu.

Rusya'nın niceliksel değil, niteliksel yanıt vereceğini söyleyen Ozerov, "Ülkemiz silah ve silahlı kuvvet sayısını artırmayacak, onları iyileştirecek" ifadelerini kullandı.

Rus senatör, "Savunma yeteneğimiz, Rusya'nın ulusal güvenliğinin ve bağımsızlığının güvencesi olmaya devam ediyor" diye kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Protestocular Engelledi: Sığınmacıların Gemilere Taşınması Tartışma Yarattı
Eurovision'da Filistin Bayrağı Girişi Yasak: İsveç'te Protestolar Başlıyor
İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı